Ingredientai
- Pievagrybiai 250 g
- Grietinėlė 100 ml norimo riebumo
- Lydytas sūrelis 180 g
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 2 skiltelės
- Daržovių nuoviras (gali būti ir paukštienos sultinys arba vanduo) 1 l
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų, pagal skonį
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis tarkuoto (nebūtinai)
- Duona 2 vnt. 2 riekės baltos
Kaip gaminti
1. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius. Viską kepkite apie 8 min., sukrėskite troškinį į puodą su verdančiu daržovių nuoviru (sultiniu ar vandeniu) ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 min., įmaišykite lydytą sūrelį ir grietinėlę.
2. Sriubą išplakite plakikliu iki vientisos masės, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei muskatais.
3. Tiekite su baltos duonos trapučiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita