Ingredientai
- Smidrai 200 g
- Vištienos sultinys 500 ml natūralaus
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Bulvės 2 vnt.
- Porai 1 vnt. stiebas
- Sviestas 2 valg. š.
- Grietinėlė 150 ml
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Smidrus nuvalykite, kotelius supjaustykite, viršūnėles palikite sveikas.
2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada sumeskite smulkintus porus, smidrų kotelius ir pakepkite apie 5 min., iki jie suminkštės.
3. Sultinyje išvirkite smulkintas bulves, sukrėskite svogūnų troškinį, pagardinkite druska, pipirais, likus minutei iki virimo pabaigos, nukelkite puodą nuo ugnies, sumeskite smidrų viršūnėles ir viską suplakite elektriniu plakikliu.
4. Tiekite išpilsčiusi į dubenėlius su grietinėle ir sausoje keptuvėje skrudintu baltos duonos skrebučiu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita