Ingredientai
- Bulvės 1 kg virtų
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Sviestas 5 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto riešuto
- Daržovių sultinys 1 l 1 - 1,5
- Špinatai 400 g 2 ryšulėliai
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virti
- Kumpis 150 g karštai rūkyto kiaulienos
- Batonas 4 riekės arba sumuštinių duonos
- Grietinėlė 200 ml
- Grietinė 10 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite dviejuose šaukštuose ištirpinto sviesto su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukrėskite į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių.
2. Špinatus perrinkite, nuplaukite ir sumeskite į sriubą (kelis lapelius palikite papuošti).
3. Sriubą ištrinkite trintuvu. Virtus kiaušinius nulupkite ir susmulkinkite. Kumpį ir batoną supjaustykite kubeliais. Batoną apkepinkite likusiame svieste.
4. Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirininkite. Sriubą po lygiai išpilstykite į tris dubenis (arba tiesiai į sriubos lėkštes). Į vieną įberkite kumpio, į kitą – smulkintų kiaušinių, į trečią – skrudinto batono. Sriubą su kumpiu ir kiaušiniais prieš nešdami ant stalą pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Patiekite paskaninus grietine ir likusiais špinatais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė