Ingredientai
- Špinatai 500 g lapai
- Bulvės 1 vnt. didelė, miltinga
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 800 ml
- Petražolės 1 valg. š. šviežios
- šoninė 4 juostelės plonai pjaustytos 400 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Grietinė 200 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Špinatų lapus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Bulvę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu sviesto puode, kuriame virs sriuba. Sudėkite kubeliais pjaustytą bulvę, supilkite sultinį ir virkite 10–15 minučių, kol šie suvirs.
2.Sudėkite špinatų lapus ir virkite dar 5 minutes. Kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes, kad vidus būtų minkštas.
3.Šoninę pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai apskrus. Sriubą išsukite elektriniu plaktuvu iki vientisos tyrės, sudėkite grietinę ir užvirkite. Įberkite druskos, pipirų, muskatų.
4.Sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną dėkite juostelę skrudintos šoninės, pusę perpjauto kiaušinio, įberkite kapotų petražolių. Valgykite su skrudinta duona.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita