Ingredientai
- Pievagrybiai 200 g
- Vištienos sultinys 500 ml natūralaus
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Pienas 200 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Laurų lapai 3 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml neriebios
- Vermutas 3 valg. š.
- Duona 4 vnt. 4 riekelės mėgstamos itališkos
- Baltųjų pelėsių sūris 200 g
- Daigintos pipirnės 15 g arba ridikėlių
Kaip gaminti
1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės.
2. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada masę sukrėskite į puodą su sultiniu, supilkite pieną ir kaitinkite apie 10–12 min. ant mažos ugnies.
3. Į puodą suberkite nuluptus smulkintus pievagrybius (5 palikite sveikus), visus prieskonius ir virkite dar apie 10 min. Tada įmaišykite vermutą, šiek tiek palaukite ir įmaišykite grietinėlę.
4. Sriubą nukelkite nuo ugnies, suplakite elektriniu plakikliu ir išpilstykite į lėkštes.
5. Likusius pievagrybius nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
6. Sriubą tiekite su orkaitėje baltųjų pelėsių sūriu užkepta duonos riekele ir keptais pievagrybiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita