Ingredientai
- Svogūnai 3 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 375 ml natūralaus
- Grietinėlė 200 ml
- Mėlynųjų pelėsių sūris 200 g po 100 g mėlynųjų ir baltųjų pelėsių sūrio
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį tarkuotų
- Petražolės 1 arbat. š. kapotų
- Grūdėtosios garstyčios: 1/3 arbat. š. 3 g
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, kad dailiai pagelstų.
2. Kai svogūnų masė suminkštės, įmaišykite miltus, viską dar kartą pakepinkite, sukrėskite į plakti skirtą indą ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
3. Į puodą supilkite sultinį, sukrėskite svogūnų tyrę, supilkite grietinėlę ir, vis pamaišydamos, kaitinkite, kol sriuba ims burbuliuoti.
4. Sumeskite trupintus sūrius, pagal skonį įtarkuokite muskatų, įberkite druskos.
5. Kai sūris ištirps, įmaišykite garstyčių ir petražolių. Sriubą išpilstykite į dailius dubenėlius ir iš karto tiekite.
Kulinaro patarimas. Prieš patiekiant sriubą, ant viršaus galima užbarstyti šiek tiek tarkuoto kietojo brandinto sūrio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita