Ingredientai
- Miltai 2,5 st. pilno grūdo kvietinių tešlai ir dar 2 šaukštai obuolių įdarui
- Cukrus 1 st. 1/4 st. tešlai ir 3/4 st. obuolių įdarui
- Druska 0,5 arbat. š. tešlai
- Vanduo 6 valg. š. šalto; tešlai
- Avižiniai dribsniai 0,5 st. tešlai
- Obuoliai 6 vnt. vidutiniai saldžiarūgščiai; obuolių įdarui
- Citrinos sultys 1 valg. š. obuolių įdarui
- Cinamonas 0,75 arbat. š. obuolių įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis obuolių įdarui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite tešlą, nes ją reikės palaikyti šaldytuve. Elektriniame maišytuve sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite sviestą ir išsukite. Vis pamaišydami, po truputį pilkite šaltą vandenį. Kai masė taps vientisesnė, sulipdykite ją į rutulį ir padalinkite į dvi dalis – viena bus skirta pagrindui, kita – trupiniams. Suvyniokite tešlos rutulius į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent kelioms valandoms.
2. Per tą laiką paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite, išvalykite ir plonais griežinėliais supjaustykite obuolius. Skilteles sudėkite į didelį dubenį, į kurį supilkite likusius įdaro ingredientus – cukrų, miltus, cinamoną, muskatą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite.
3. Kai įdaras bus paruoštas, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir ištraukite tešlą iš šaldytuvo. Vieną tešlos rutulį atsargiai išminkykite į tešlos lakštą – juo padenkite kepimo indą. Kitą tešlos dalį sutarkuokite ir sumaišykite su avižiniais dribsniais.
4. Ant pirmojo tešlos sluoksnio užpilkite obuolių įdarą ir ant viršaus užberkite trupinius. Trisluoksnį pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą, kol trupiniai apskrus, o pagrindas bus visiškai iškepęs.
5. Patiekite su ledais arba grietinėle.