Ingredientai
- Juodasis šokoladas 200 g
- Grietinėlė 100 ml 35 proc. riebumo
- Kakava 50 g
Kaip gaminti
1. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą šokoladą ir maišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.
2. Kai atvės, dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi rankomis (užsimaukite polietileno pirštines!) suformuokite rutuliukus ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
3. Ištraukusi apvoliokite kakava.
Verta žinoti
• Klasikiniams triufeliams gaminti rinkitės ne mažiau nei 56 proc. kakavos turintį juodąjį šokoladą.
• Ėmusis baltojo šokolado triufelių, nepamirškite: beprotišką jų saldumą galima „prigesinti“ gausiai apvoliojus rutuliukus karstelėjusiomis tarkuotomis citrusų žievelėmis.
• Tiek juodojo, tiek baltojo šokolado triufeliams pikantišką prieskonį suteiks vienos ar kitos rūšies riešutai, tarkuotos citrusų žievelės, saulėgrąžos, sezamai, smulkinti vafliai, konjakas, šampanas, likeris, žaliųjų arbatžolių, mėtų ar aitriųjų paprikų milteliai. Pasirinktus priedus galima įmaišyti į karštą šokolado masę arba juose pavolioti jau suformuotus saldainius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita