Ingredientai
- Juodasis šokoladas 120 g mažiausiai 65 proc. sausųjų kakavos medžiagų
- Grietinėlė 60 ml riebios
- Medus 1 valg. š. 0,5
- Cinamonas 1 arbat. š. 0,5
- Pipirai 1 arbat. š. ¼ - aitriųjų arba Kajeno paprikų
- Sviestas 20 g kambario temperatūros
- Druska 1 žiupsnelis jūros
- Kakava 1 st. ¼ puodelio - miltelių
Kaip gaminti
- Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį.
- Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, cinamoną ir aitriąją arba Kajeno papriką.
- Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio kraštuose ims kilti burbuliukai. Išjunkite ugnį ir karštą grietinėlę supilkite į dubenėlį su šokoladu.
- Leiskite pastovėti apie minutę, kol šokoladas aptirps, o tuomet išmaišykite. Įmaišykite sviestą ir žiupsnį jūros druskos.
- Maišykite, kol sviestas ištirps, iki vientisos masės.
- Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą, kartais pamaišydami, kol masė bus tiršta, tačiau ne kieta.
- Pasiruoškite formuoti triufelius: padėklą, kepimo skardą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi.
- Triufelių formavimui geriausiai tiktų mažas ledų kaušelis ar panašus įrankis, tačiau jeigu jo neturite, galite naudoti ir įprastą šaukštelį.
- Merkite įrankį, kurį naudojate, į karštą vandenį, paskui pasemkite tirštos šokoladinės masės.
- Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus.
- Jei reikia, paformuokite juos šiek tiek sudrėkintomis rankomis, kad būtų gražios, nebūtinai idealiai apvalios triufelių formos.
- Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus. Indą su triufeliais dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
- Į lėkštę suberkite kakavos miltelius. Juose apvoliokite iš šaldytuvo išimtus triufelius.
- Iki patiekimo laikykite šaldytuve. Skanaus!