Ingredientai
- Triušiena 500 g maltos; maltinukams
- Kiaušiniai 1 vnt. maltinukams
- Manai 2 valg. š. maltinukams
- Svogūnai 2 vnt. 1 didelis maltinukams ir 1 vidutinis garnyrui
- Česnakai 4 skiltelės po 2 maltinukams ir garnyrui
- Džiovinti pomidorai 50 g maltinukams
- Druska 2 žiupsnelis maltinukams ir garnyrui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltinukams
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis maltinukams
- Mairūnas 1 žiupsnelis maltinukams
- Aliejus 2 valg. š. maltinukams apkepti
- Miltai 2 valg. š. maišytų su sezamo sėklomis, maltinukams apvolioti
- Grikiai 200 g grikių garnyrui
- Morkos 1 vnt. grikių garnyrui
- Paprikos 1 vnt. garnyrui
- Salierų stiebai 1 vnt. garnyrui
- Vanduo 1 l garnyrui
- Pomidorų pasta 100 g garnyrui
- Kvapnieji pipirai 3 vnt. garnyrui
- Čiobreliai 1 žiupsnelis garnyrui
- Laurų lapai 1 vnt. garnyrui
Kaip gaminti
Maltinukai:
1. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, dedame smulkintą česnaką, svogūną (aš jį tarkuoju), saulėje džiovintus pomidorus, beriame prieskonius. Viską gerai išmaišome.
2. Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, apvoliojame miltų ir sezamo sėklų mišinyje.
3. Apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Garnyras:
1. Į kepimo indą dedame smulkintas daržoves, lauro lapus, beriame pipirų žirnelių, suberiame grikius. Ant jų dedame triušienos maltinukus. Užpilame padažu (į vandenį dedame pomidorų pastą, beriame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome).
2. Kepimo indą dedame į orkaitę ir viską troškiname 170 laipsnių karštyje apie 30 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai