Ingredientai
- Triušiena 1 vnt. vidutinio dydžio triušis
- Morkos 400 g
- Svogūnai 400 g
- Česnakai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. rupios, jūros
- Pipirai 0,5 arbat. š. baltųjų
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Sviestas 50 g
- Medus 3 valg. š.
- Vynas 300 ml baltojo
- Daržovių sultinys 200 ml galima keisti vištienos sultiniu
- Šalavijai 10 g šviežių arba perpus mažiau džiovintų
- Laurų lapai 3 vnt.
- Citrinos 2 vnt.
Kaip gaminti
- Neluptus svogūnus perpjaukite pusiau. Morkas nuskuskite ir stambiai supjaustykite. Česnako galvas apvalykite ir neluptas perlaužkite į 2 dalis.
- Triušienos gabalus pasūdykite ir įtrinkite pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite mėsą, kol gražiai paruduos. Išimkite ir sudėkite į kepimui orkaitėje tinkamą indą.
- Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepinote mėsą, ištirpinkite sviestą ir 4–5 min. pakepinkite morkas bei svogūnus. Sudėkite medų, supilkite vyną, sultinį ir išmaišykite. Pasūdykite ir perpilkite skystį su daržovėmis į kepimo indą su triušiena.
- Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Įpusėjus kepimui sudėkite česnakus, į 4 dalis perpjautas citrinas, lauro lapus bei šalavijus. Išjungę orkaitę patiekalą dar keliolika minučių palaikykite joje.