Ingredientai
- Triušiena 400 g
- Alyvuogės 150 g Kalamata
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 žiupsnelis
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Vynas 100 ml raudonojo
- Vynuogės 100 g raudonų ir žalių
Kaip gaminti
1. Triušienos filė supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Svogūną supjaustyti riekelėmis.
2. Į įkaitintą keptuvę įpilti šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus ir apkepinti triušieną, paskanintą Persilado prieskoniais. Tuomet sudėti svogūnus. Apkepus įpilti raudono vyno ir troškinti apie 10 min.
3. Pasmulkinti alyvuoges ir taip pat sudėti į keptuvę. Pagardinti druska ir pipirais.
4. Vynuoges perpjauti pusiau ir likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėti į keptuvę. Prieš valgant užpilti šlakelį balzamiko acto.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Troškiniai