Ingredientai
- Triušiena: (vidutinio dydžio triušis) 1 vnt.
- Alyvuogės 120 g 60 - juodųjų ir 60 - žaliųjų, be kauliukų
- Česnakai 1 vnt. galvutė
- Sviestas 150 g
- Rozmarinai 1 žiupsnelis kelios šakelės šviežių
- Obuoliai 2 vnt. rūgštūs - marinatui
- Citrinos 1 vnt. marinatui
- Medus 1 valg. š. marinatui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - marinatui
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, šviežiai maltų - marinatui
- Vynas 50 ml porto - marinatui
- Aliejus 1 st. trečdalis - marinatui
Kaip gaminti
- Triušį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais.
- Česnako galvutę išskirstykite skiltelėmis, jų galus nupjaukite, bet nenulupkite.
- Obuolius su žievele sutarkuokite smulkia trintuve, sumaišykite su išspaustos citrinos sultimis ir nutakuota žievele, supilkite aliejų, porto vyną, sukrėskite medų, suberkite rozmarinų spygliukus, marinatą labai gerai išsukite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Paruoštu marinatu gerai įtrinkite triušio gabalėlius, juos sudėkite į sandarų indą, uždenkite ir palikite per naktį, kad pasimarinuotų.
- Marinuotą triušį dėkite į karščiui atsparų kepimo indą, apdėkite sviesto drožlėmis, suberkite alyvuoges ir česnakų skilteles, uždenkite indą kepimo popieriumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, tada kepimo popierių nuimkite ir dar 15 min. pakepkite, kad mėsa apskrustų.
- Pagaminsite per 1val. 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita