Ingredientai
- Biskvitas (gabaliukais supjaustytas) 185 g
- Citrinos 1 vnt.
- Apelsinai 1 vnt.
- Vynas 3 valg. š. sauso balto
- Mangas 1 vnt.
- Bananai 2 vnt.
- Papaja 1 vnt.
- Grietinėlė 100 ml plakimui
- Medus 1 valg. š. skysto
- Jogurtas 100 g natūralaus
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Krakmolas 2 valg. š. kukurūzų
- Cukrus 2 valg. š.
- Pienas 300 ml
- Kokosų drožlės 1 valg. š.
- Karambola (papuošimui) 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.
2. Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu.
3. Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą sutrinkite maišikliu ir supilkite ant sultimis sudrėkinto biskvito.
4. Trynius, cukrų ir krakmolą išplakite iki vienalytės masės. Toliau plakdami plona srovele supilkite pieną, užvirintą su citrinų ir apelsinų žievelėmis. Tada kiaušinių ir pieno masę supilkite į puodą, kuriame virė pienas, ir ant mažos ugnies nuolat maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.
5. Bananus ir papają nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant biskvito. Ant jų sukrėskite kiaušinių bei pieno masę ir dėkite į šaldytuvą.
6. Į standžiai išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite medų, jogurtą. Sukrėskite ant sustingusio deserto, apibarstykite kokosų drožlėmis ir papuoškite karambolų griežinėliais.