Ingredientai
- Menkė 800 g šviežios filė
- Pomidorų tyrė 400 g
- Pomidorai 200 g mažų
- Svogūnai 1 vnt.
- Ančiuviai 3 vnt.
- Miltai 3 valg. š.
- Alyvuogės 100 g žaliųjų, be kauliukų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Pomidoriukus perpjaukite per pusę.
2. Menkės filė supjaustykite 3 cm pločio juostelėmis ir apvoliokite miltų, druskos bei pipirų mišinyje.
3. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite ančiuvių filė, įjunkite kaitrą ir maišant pakepinkite, kol ančiuviai sutrupės. Tada dėkite supjaustytus pomidoriukus ir maišydami pakepinkite 2–3 minutes ant vidutinės kaitros. Sudėkite svogūno pusžiedžius ir dar maišydami pakepinkite 2–3 minutes, kol išgaruos skystis.
4. Sudėkite į keptuvę menkės juosteles, išmaišykite ir trumpai pakepinkite. Supilkite pomidorų tyrę, įberkite druskos, jei trūksta, ir persilado prieskonių. Išmaišykite ir patroškinkite 2–3 minutes.
5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai