„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Troškinta menkė su pomidorais

Troškinta menkė su pomidorais
Troškinta menkė su pomidorais / TV3 nuotr.
Skaitysiu vėliau

Labai paprastas, greitas ir gardus žuvies patiekalas. Menkė jame puikiai dera su pomidorais.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Pomidoriukus perpjaukite per pusę.

2. Menkės filė supjaustykite 3 cm pločio juostelėmis ir apvoliokite miltų, druskos bei pipirų mišinyje.

3. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite ančiuvių filė, įjunkite kaitrą ir maišant pakepinkite, kol ančiuviai sutrupės. Tada dėkite supjaustytus pomidoriukus ir maišydami pakepinkite 2–3 minutes ant vidutinės kaitros. Sudėkite svogūno pusžiedžius ir dar maišydami pakepinkite 2–3 minutes, kol išgaruos skystis.

4. Sudėkite į keptuvę menkės juosteles, išmaišykite ir trumpai pakepinkite. Supilkite pomidorų tyrę, įberkite druskos, jei trūksta, ir persilado prieskonių. Išmaišykite ir patroškinkite 2–3 minutes.

5. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Kategorijos

Šaltinis: 15min