Ingredientai
- Triušis 1500 g
- Aliejus 3 valg. š. alyvų
- Morkos 5 vnt. didelės
- Grietinė 250 g
- Sultinio kubelis (bet kokio) 1 vnt.
- Petražolės 10 g sauja lapelių
- Druska 1 arbat. š. kupinas šaukštelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. nubrauktas šaukštelis maltų
Kaip gaminti
1. Petražolių lapelius susmulkinkite ir sumaišykite su druska bei pipirais.
2. Triušį supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite druskos mišiniu, sudėkite į indą, uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve.
3. Marinuotus triušio gabalus iš visų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir sudėkite į kepimo rankovę (jos atkirpkite tiek, kad mėsai nebūtų ankšta). Stiklinėje karšto vandens ištirpinkite sultinio kubelį, supilkite į kepimo rankovę ir kilstelėkite neužrištą galą, kad skystis neišbėgtų.
4. Morkas stambiai sutarkuokite, sudėkite ant triušienos, rankovę užriškite ir 175 °C karštumo orkaitėje troškinkite 1 val. Paskui plėvelę perkirpkite, ant išsitroškinusios triušienos sukrėskite grietinę ir kiškite į orkaitę dar pusvalandžiui.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita