Ingredientai
- Vištiena 400 g filė
- Šaldytos šparaginės pupelės 300 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Pomidorų pasta: 1 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Vanduo 200 ml
- Alyvuogių aliejus 3 arbat. š. šlakelis
- Petražolės 5 vnt. keletas šviežių lapelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Mėsą ir svogūną supjaustykite juostelėmis, česnaką sukapokite, šparagines pupeles atšildykite. Aitriąją papriką patrinkite tarp delnų arba spaudžiant delnu paridinėkite ant pjaustymo lentelės, nupjaukite žaliąjį galą ir išberkite sėklytes, supjaustykite griežinėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pusę minutės jame pakepinkite česnaką, tada sudėkite mėsą ir kepkite dar penkias minutes. Sumeskite svogūną ir keletą paprikos griežinėlių, pasūdykite ir pabarstykite pipirų.
3. Kai mėsa beveik iškeps, o svogūnai suminkštės, įpilkite sojų padažo, įberkite cukraus, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vandens ir troškinkite 10 min.
4. Sudėkite šparagines pupeles ir patroškinkite maždaug 5 min.
5. Patiekdami pabarstykite pjaustytomis paprikomis ir petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita