Ingredientai
- Ešerys 2 vnt. jūriniai
- Špinatai 250 g
- Pomidorai 250 g vyšninių
- Paprikos 2 vnt. raudonosios
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Alyvuogės 10 vnt. juodųjų be kauliukų
- Daržovių sultinys 50 ml
- Pomidorų sultys 100 ml
- Česnakai 1 skiltelės
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Bazilikai 1 sauja nedidelė; šviežių lapelių
Kaip gaminti
1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sudėkite į skardą odelėmis į viršų. Pašaukite skardą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite paprikas apie 10 minučių. Tuomet jas išimkite, sudėkite į dubenį, uždenkite ir palaukite, kol atvės. Atvėsusias paprikas nulupkite ir stambiai supjaustykite.
2. Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite pjaustytus svogūnus, česnaką ir porą minučių pakepinkite. Tuomet suberkite vyšninius pomidorus, paprikas, kaparėlius, alyvuoges, bazilikus ir vis pamaišydami kaitinkite kelias minutes iki tol, kol suminkštės pomidorai.
3. Supilkite sultinį ir pomidorų sultis, sumažinkite ugnį ir pamaišydami virkite apie 15 minučių. Jei matote, kad padažas sausėja – įpilkite šiek tiek vandens.
4. Supjaustykite jūrinius ešerius stambesniais gabaliukais ir padažui išvirus žuvį dėkite ant viršaus. Pabarstykite druska, pipirais ir uždenkite dangčiu. Viską virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.
5. Kol žuvis troškinasi, keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite špinatus ir kaitinkite, kol jie suminkštės. Kepintus špinatus sudėkite į lėkštę, o paruoštą žuvį atsargiai išimkite iš puodo ir dėkite ant špinatų. Žuvį apšlakstykite paruoštu padažu ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei