Ingredientai
- Karpis 1 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos 2 vnt.
- Salierų stiebai 3 vnt.
- Bulvės 4 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Vanduo 250 ml
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Karpį išvalykite ir pasūdykite.
2. Svogūną smulkiai supjaustykite, o daržoves susmulkinkite – morkas ir saliero lapkočius supjaustykite riekelėmis, o bulves kubeliais.
3. Svieste pakepinkite svogūną, suberkite pjaustytas daržoves ir patroškinkite. Karpio pilvą įdarykite daržovėmis.
4. Užpilkite vandeniu, uždenkite ir kepkite troškintuve apie 40 minučių. Baigdami troškinti galite papildomai įmesti šiek tiek kubeliais supjaustyto fermentinio sūrio ir palaukti, kol jis išsilydys.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių