Ingredientai
- Burokėliai 3 vnt. virti
- Grybai 50 g sauja džiovintų baravykų
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Druska 4 g pusė nubraukto šaukštelio
- Laurų lapai 2 vnt. keli
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Mairūnas 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Kotanyi malūnėlis "Baravykų ir prieskoninių žolelių mišinys" 1 žiupsnelis
- Aliejus 70 ml
Kaip gaminti
1. Kiekvieną nuluptą burokėlį apipjaukite ištisine juostele ir pasidėkite - bus pagrindas „rožytei“.
2. Svogūnus pakepinkite aliejuje, supilkite tarkuotus burokėlius, pasūdykite, pagardinkite „Kotanyi“ prieskoniais, mairūnais.
3. Suberkite pasūdytame vandenyje su pipirais ir lauro lapeliais išvirtus baravykus. Išmaišykite ir troškinkite keptuvėje apie 10 min.
4. Iš burokėlių juostelių suformuokite „rožytes“ ir pridėkite į jas troškinio. Puoškite krapais.
Šis patiekalas skanus ir šiltas, ir šaltas.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių