Ingredientai
- Ėriena 4 vnt. ėriuko kulniukai
- Morkos 3 vnt.
- Bulvės 400 g mažų
- Svogūnai 3 vnt.
- Rozmarinai 40 g šviežio
- Pomidorų pasta 20 g
- Jautienos sultinys 600 ml
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Ėriuko kulniukus pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200°C, ir kepkite apie 15 min., kad apskrustų.
2. Puode pakepkite stambiai kapotus svogūnus ir morkas. Kai apkeps, įdėkite pomidorų pastos ir per pusę perpjautas bulvytes. Įpilkite sultinį ir užvirkite.
3. Ištraukite skardą iš orkaitės ir supilkite į ją visas daržoves su sultiniu. Taip pat įmeskite ir rozmarino šakeles. Uždenkite viską folija ir kepkite apie 2 val. iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos