Ingredientai
- Aliejus 4 valg. š. kepimui
- Jautienos šonkauliai 1 g
- Šoninė 150 g supjaustytos kubeliais
- Česnakai 1 vnt. nuluptomis skiltelėmis
- Svogūnai 2 vnt. vidutiniai, perpjauti per pusę
- Morkos 4 vnt. perpjautos išilgai
- Rozmarinai 1 valg. š. šviežio
- Čiobreliai 1 valg. š. šviežių
- Vynas 1 vnt. butelis aronijų
- Vištienos sultinys 500 ml
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Aliejuje gerai apkepiname jautienos šonkaulius. Sudedame juos į troškinimo indą. Apkepame šoninę, kuri irgi keliauja ant šonkaulių.
2. Toliau toje pačioje keptuvėje, įpylę šiek tiek aliejaus, atskirai apkepame svogūnus, česnaką, morkas. Viską sudedame į troškinimo indą. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek vyno arba sultinio ir su mentele nugramdome visus prikepusius likučius. Arba jei jau tiksliau, tai deglaze’inam keptuvę. Ir visą tą skystį supilame į troškintuvą.
3. Supilame likusį aronijų vyną, vištienos sultinį, sudedame prieskonines žoleles ir įberiame druskos.
4. Puodą uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies viską troškiname mažiausiai 2 val., jei reikia, tai ir daugiau. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir lengvai kristi nuo kaulo.
5. Iš to sultinio, kuris virė, padarome padažą – nukošiame skystį, supilame į keptuvę ir viską nugariname iki norimo tirštumo.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis