Ingredientai
- Kiaulienos šonkauliai 800 g
- Obuoliai 200 g
- Pomidorai 200 g mažų
- Citrinos 2 vnt. po 1 troškiniui ir salotoms
- Druska 1 arbat. š. ir dar žiupsnis salotoms
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
- Alyvuogių aliejus 7 valg. š. 5 troškiniui ir 2 salotoms
- Pipirai 1 arbat. š. įvairių grūdelių mišinio
- Kalendros sėklos 1 arbat. š.
- Daržovių sultinys 100 ml
- Sviestas 30 g
- Špinatai 400 g šviežių
Kaip gaminti
1. Kiaulienos šonkaulius pasūdykite, apšlakstykite 2-3 šaukštais aliejaus bei citrinos sultimis, apibarstykite susmulkintu rozmarinu ir palikite marinuotis apie 30 minučių.
2. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite šonkauliukus, kol šie iš abiejų pusių gražiai apskrus.
3. Perkėlę mėsą į lėkštę, toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite per pusę perpjautus obuolius ir kepkite apie 5 minutes. Tuomet vėl sudėkite šonkauliukus, taip pat vyšninius pomidorus, kalendrų sėklas bei pipirų mišinį, viską užpilkite daržovių sultiniu ir troškinkite apie 20 minučių.
4. Kol mėsa troškinasi, nuplaukite špinatus, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi bei citrinų sultimis, įberkite šiek tiek druskos ir viską lengvai išmaišykite.
5. Šonkauliukus patiekite su troškintais obuoliais bei špinatų salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Velykos