Ingredientai
- Malta mėsa 1 kg veršienos; maltinukams
- Džiūvėsiai 100 g maltų; maltinukams
- Pienas 150 g arba grietinėlės; maltinukams
- Kiaušiniai 1 vnt. maltinukams
- Svogūnai 4 vnt. po 2 maltinukams ir troškinimui
- Česnakai 4 skiltelės po 2 maltinukams ir troškinimui
- Mairūnas 1 žiupsnelis maltinukams
- Raudonėliai 1 žiupsnelis maltinukams
- Kmynai 1 žiupsnelis maltinukams
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis maltinukams ir troškinimui
- Druska 1 arbat. š. maltinukams ir troškinimui
- Miltai 2 valg. š. maltinukams
- Aliejus 2 valg. š. apkepimui; maltinukams
- Morkos 2 vnt. troškinimui
- Salierų stiebai 2 vnt. troškinimui
- Paprikos 1 vnt. troškinimui
- Sultinys 500 ml arba vandens
- Grietinėlė 500 ml troškinimui
Kaip gaminti
1. Į dubenį dedame maltą veršieną, džiūvėsėlius, užpiltus grietinėle arba pienu, mušame kiaušinį, įtarkuojame svogūnus ir česnako skilteles. Beriame druskos, pipirų, mairūno, raudonėlio. Viską gerai išmaišome.
2. Formuojame maltinukus, juos apvoliojame miltuose su kmynais ir kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
3. Į troškintuvą dedame dalį smulkintų daržovių, sudedame maltinukus ir sudedame likusią dalį daržovių. Viską užpilame sultinio arba vandens ir grietinėlės mišiniu, pasūdome ir papipiriname.
4. Troškintuvą uždengiame ir dedame į orkaitę. Troškiname apie 45 min 160 laipsnių karščio orkaitėje.
5. Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai