Ingredientai
- Dešrelės 1 kg Bratwurst tipo
- Alus 2 vnt. skardinės; pilsner tipo vokiško
- Kmynai 2 arbat. š.
- Kalendros sėklos 2 arbat. š.
- Garstyčių sėklos 2 arbat. š.
- Svogūnai 2 vnt. smulkiai pjaustyti
- Aliejus 3 valg. š.
- Imbieras 1 vnt. 10 cm ilgio gabaliukas, pjaustytas plonais griežinėliais
- Medus 2 valg. š.
- Raudongūžis kopūstas 0,5 vnt. smulkiai pjaustyto
- Vyno actas 60 ml
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Dešreles sudėkite į puodą, užpilkite alumi, įpilkite vieną stiklinę vandens, sudėkite kmynus, kalendros ir garstyčių sėklas, svogūnus ir imbierą. Užvirinkite ir sumažinę kaitrą pavirkite apie 5 minutes. Uždenkite dangčiu, nuimkite nuo karščio ir palikite pastovėti 15 minučių.
2. Išimkite dešreles. Nukoškite skystį į kitą puodą (tirščių nebereikės).
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kopūstus ir maišydami pakepinkite kelias minutes. Tada įpilkite stiklinę dešrelių nuoviro ir troškinkite dažnai pamaišydami, kol kopūstai suminkštės (skysčio galima įpilti ir daugiau, „iš akies“, kad kopūstai troškintųsi, bet nebūtų pernelyg daug drėgmės). Maždaug po 15 minučių įdėkite medų, actą, druskos, pipirų ir dar pamaišydami patroškinkite apie 5 minutes.
4. Sudėkite kopūstus į dubenį ir patiekite, pavyzdžiui, su dešrainiais.
Kaip garnyras tinka ir prie kitų mėsiškų patiekalų. Skanūs šie kopūstai ir šalti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Vokiečių