Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Svogūnai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt. saldžioji raudona
- Morkos 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Vynas 1 st. balto sauso
- Kuminai 3 g žiupsnis kmyninių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti pagal skonį
- Medus 2 arbat. š. skystas
Kaip gaminti
1. Daržoves nuplaukite, nusausinkite. Skystą medų išmaišykite baltajame vyne. Cukiniją supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežiniais.
2. Papriką perpjaukite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. Morkas sutarkuokite, svogūnus ir salierų lapkočius susmulkinkite.
3. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, suberkite kmyninius kuminus ir maišydama kepinkite, kol svogūnai pagels.
4. Sudėkite morkas ir kepinkite tris minutes. Sudėkite smulkintas paprikas, cukinijas, salierus. Apšlakstykite vyno ir medaus mišiniu, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.
5. Pagardinkite pipirais, pasūdykite ir dar porą minučių patroškinkite. Apibarstykite šviežiais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita