Ingredientai
- Burokėliai 500 g
- Morkos 150 g
- Petražolės 150 g šaknys
- Miltai 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 – 3 šaukštai sulčių
- Sviestas 4 valg. š.
- Grietinė 200 g ar natūralaus jogurto
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuluptus burokėlius, morkas ir petražoles supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į puodą, apšlakstykite citrinų sultimis, įdėkite 2 šaukštus sviesto, įpilkite stiklinę pasūdyto vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., retkarčiais pamaišydami.
2. Miltus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol parus, sudėkite likusį sviestą, grietinę, įberkite druskos, cukraus ir užvirinkite. Padažą supilkite ant daržovių, išmaišykite ir pakaitinkite, kol vėl užvirs.
3. Galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita