Ingredientai
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Cukinijos 2 vnt. mažos
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Pomidorai 4 vnt. prinokę
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Vynas 6 valg. š. 4–6 šaukštai sauso baltojo
- Menkė 800 g rudagalvių ar kitokių menkių filė
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 2 valg. š. kapotų lapelių
- Bazilikai 2 valg. š. kapotų lapelių
Kaip gaminti
1.Cukinijas nuplaukite, salierus, česnako skilteles ir svogūną nulupkite. Pomidorus pusei minutės įmeskite į verdantį vandenį, išėmę nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.
2.Visas daržoves smulkiai supjaustykite. Aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje, sudėkite daržoves, išskyrus pomidorus, ir kepkite 4–5 minutes. Tada įmaišykite pomidorus, kaparėlius ir dar 5 minutes pakepkite.
3.Filė gabaliukus perliekite vandeniu, nusausinkite, apibarstykite druska, pipirais ir sudėkite į daržovių troškinį. Šiek tiek troškinio uždėkite ant žuvų ir uždengę ant nedidelės ugnies troškinkite 10–12 minučių.
4.Baigiant suberkite žoleles, paskaninkite druska ir pipirais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita