Ingredientai
- Morkos 500 g
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Sviestas 100 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Migdolai 50 g saujelė migdolų plokštelių arba kitokių smulkintų riešutų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį; džiovintų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį; šviežiai maltų
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Petražolės 1 valg. š. pagal skonį; kapotų
Kaip gaminti
1. Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste.
3. Į svogūnų ir česnakų mišinį suberkite čiobrelius, šviežiai maltus pipirus, masę pagal skonį pasūdykite.
4. Į keptuvę su svogūnais sumeskite morkų griežinėlius, suberkite cukrų ir vis pamaišydama troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
5. Galiausiai suberkite smulkintus riešutus ir dar kiek pakepinkite.
6. Morkas tiekite karštas, apibarstytas petražolėmis.
7. Galite valgyti vienas ar tiekti kaip garnyrą prie paukštienos patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita