Ingredientai
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės didelė
- Morkos 1 vnt. didelė
- Paprikos 2 vnt. žaliosios
- Kukurūzai 1 vnt. skardinė konservuotų
- Jelapenai 1 vnt. sukapotas (jei mėgstate aštrumą)
- Pupelės 1 vnt. skardinė konservuotų raudonųjų
- Konservuoti pomidorai 2 vnt. skardinės smulkintų savo sultyse
- Alus 0,5 st.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis maltos
- Kalendros sėklos 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūnus; apie 4 min. pakaitinkite juos keptuvėje.
2. Susmulkinkite morką, sudėkite į keptuvę; supilkite alų. Net jei patiekalo ragaus ir vaikai, nesijaudinkite dėl alkoholio – jis išgaruos verdant, liks tik salyklo prieskonis.
3. Po 10 min. įdėkite smulkiais gabaliukais pjaustytas žaliąsias paprikas ir pipirus bei supilkite abi skardines pomidorų.
4. Praėjus dar 5–6 min. sudėkite pupeles ir kukurūzus bei likusius prieskonius.
5. Viską patroškinkite dar 7–10 minučių ant lėtos ugnies.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai