Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. vidutinio dydžio
- Špinatai 400 g tinka šaldyti
- Karis 1 valg. š.
- Jogurtas 3 valg. š. natūralaus
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Česnakai 6 skiltelės
- Imbieras 2 valg. š. šviežių tarkuotų
- Aliejus 10 valg. š.
- Petražolės 1 vnt. pluoštelis šviežių petražolių arba kalendrų lapelių
- „Garam masala“ prieskoniai 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min.
2. Karį, „Garam masala“ prieskonius sumaišykite, įpilkite šlakelį vandens, kad išeitų tiršta košelė.
3. Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite sugrūstus česnakus, imbierus, smulkiai supjaustytas aitriąsias paprikas ir maišant dar 5 min. pakepinkite.
4. Sudėkite prieskonių košelę, maišant pakepinkite 30 sek.
5. Sudėkite nusunktas bulves, špinatus (šaldytų galima neatšildyti), sudėkite jogurtą ir ant mažos ugnies kaitinkite 5 min.
6. Suberkite susmulkintus žalumynus, gerai išmaišykite, dar 1 min. patroškinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų