Ingredientai
- Lašiša 400 g filė
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 2 vnt.
- Alyvuogės 1 sauja žaliosios
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Konservuoti pomidorai be odelių: 400 g
- Aliejus 2 valg. š. kepti
- Cinamonas 4 g
- Tekila 50 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūsti, pagal skonį
- Petražolės 1 sauja
- Česnakai 2 skiltelės
Kaip gaminti
BTV „Žinių“ vedėja Agnė Zacharevičienė gali greitai ir skaniai pamaitinti tiek šeimą, tiek būrį svečių. Jos reikalavimai – maistas turi būti sveikas, greitai paruošiamas ir originalaus skonio.
1. Ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną ir paprikas. Kai keptuvės turinys apkeps, suberkite alyvuoges (nesmulkintas), indelį smulkintų pomidorų be odelių ir kaparėlius.
2. Viską apibarstykite puse šaukšteliu cinamono, įberkite šiek tiek druskos ir grūstų pipirų, užpilkite 50 ml tekilos ir maišydamos uždekite. Kai liepsna užges, dar 5 min. pakaitinkite.
3. Tada sudėkite stambiais gabalais pjaustytą lašišą (maždaug 300–400 g ir su odele, kad nesubyrėtų), ant jos užbarstykite smulkintų petražolių ir šiek tiek smulkinto česnako.
4. Keptuvę uždenkite ir dar 7–8 min. pakepinkite. Skanaus!
Gretos Skaraitienės nuotr./Agnė Zacharevičienė |
Receptas Agnės Zacharevičienės
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita