Ingredientai
- Miltai 3 valg. š.
- Kuminai 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 7 g 1,5 arbat. š. malti
- Kiauliena 900 g sprandinė
- Svogūnai 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Mėsos sultinys 400 ml
- sausas obuolių sidras 300 ml
- Actas 100 ml obuolių
- Moliūgai 900 g
- Morkos 2 vnt.
- Obuoliai 2 vnt.
Kaip gaminti
1.Dubenėlyje sumaišykite miltus, kuminus, druską ir pipirus. Sudėkite 2 centimetrų gabaliukais pjaustytą mėsą ir gerai išmaišykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2.Pusę mėsos ir pusę svogūnų apkepkite keptuvėje ir suverskite į puodą. Tuomet apkepkite likusią dalį. Į puodą su mėsa supilkite sultinį, sidrą, actą, užvirkite ir sumažinę ugnį troškinkite 20 minučių.
3.Tuo metu nulupkite moliūgus, išimkite sėklas, o minkštąją dalį supjaustykite didokais gabaliukais. Sudėkite į troškinį sykiu su skustomis didesniais gabaliukais pjaustytomis morkomis.
4.Kai vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 20 minučių. Sudėkite skiltelėmis pjaustytus luptus obuolius ir troškinkite dar 5–10 minučių.
![]() |
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita