Ingredientai
- Perlinės kruopos 200 g
- Vanduo 400 ml
- Druska 1 arbat. š. 0,5 šaukštelio
- Aliejus 1 valg. š.
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Faršas 300 g
- Pomidorai 2 vnt.
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis 0,25 šaukštelio
- Čiobreliai 1 arbat. š. 0,5 šaukštelio džovinti
- Petražolės 1 valg. š. kapotos
Kaip gaminti
1.Perlines kruopas išvirkite vandenyje, pagardinkite druska. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.
2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas, svogūnus ir faršą apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais.
3.Sudėkite pjaustytus pomidorus ir pakaitinkite dar 3–4 minutes. Viską iš keptuvės sukrėskite į puodą su perlinėmis kruopomis, gerai išmaišykite ir dar 5 minutes troškinkite.
4.Tiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita