Ingredientai
- Miltai 8 valg. š.
- Sviestas 90 g
- Grietinė 3 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Cukrus 5 valg. š. 1 valg. š. cinamoninio cukraus ir 4 valg. š. uogienių cukraus
- Obuoliai 5 vnt.
- Nektarinai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.
2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.
3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.
4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.
5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita