Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Cukrus 10 valg. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 3 st.
- Juodųjų serbentų uogienė 300 g
Kaip gaminti
1. Sutarkuokite sviestą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Sviestą, kiaušinius, 7 šaukštus cukraus sumaišykite, išminkykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.
3. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi.
4. Tešlą sutarkuokite tarka į sviestu išteptą kepimo indą. Truputį tešlos palikite užtarkuoti ant viršaus.
5. Ant sutarkuotos tešlos užkrėskite juodųjų serbentų uogienės, užpilkite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite likusią tešlą.
6. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita