Ingredientai
- Varškės sūris 1 vnt. vidutinio dydžio
- Rabarbarai 6 vnt. lapkočiai
- Miltai 250 g
- Krakmolas 20 g
- Sviestas 220 g
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt. kaimiškas
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Džiūvėsiai 2 valg. š. malti
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. 1-1,5
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį nutarkuotų citrinų žievelių
Kaip gaminti
- Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilesnį dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite citrinų žieveles, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.
- Stambia trintuve sutarkuotą ir kambario temperatūroje palaikytą sviestą elektriniu plakikliu išsukite su kiaušiniu, cukrumi (20 g palikite užberti ant rabarbarų), vaniliniu cukrumi
- Į paruoštą plakinį suberkite miltus, užmaišykite tešlą ir valandą palaikykite šaldytuve. 2/3 atvėsintos tešlos sutarkuokite stambia trintuve į karščiui atsparią kepimo skardą. Ant viršaus išdėliokite smulkintus rabarbarus, juos apibarstykite cukrumi ir džiūvėsėliais, išdėliokite plonas varškės sūrio riekeles, ant jų berkite cinamono. Galiausiai užtarkuokite likusią tešlą. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita