Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Cukrus 125 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Jogurtas 1 valg. š.
- Miltai 2 st.
- Riešutai 125 g skrudinti malti
- Avietės 1 st. šviežios
- Džemas 1 st. aviečių
- Soda 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Džiūvėsiai 100 g indeliams pabarstyti
Kaip gaminti
1. Cukrų iki vientisos purios masės išsukite su kiaušiniu, į gautą masę po truputį įplakite tirpintą, atvėsintą sviestą.
2. Sodą „užgesinkite“ jogurtu, sukrėskite į kiaušinio ir sviesto plakinį.
3. Suberkite sausoje keptuvėje skurdintus maltus riešutus, vanilinį cukrų.
4. Palengva įmaišykite miltus ir paruoštą tešlą valandai padėkite į šaldymo kamerą.
5. Keraminius indelius patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, įtarkuokite po truputį tešlos, berkite aviečių, užtarkuokite likusią tešlą ir krėskite po šaukštą aviečių džemo.
6. Kepkite iki 200 laipsnių karštumo įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., iki dailiai apskrus.
Tiekite su mėtos šakele.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita