Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 300 g pilno grūdo
- Saulėgrąžos 45 g
- Linų sėmenys 20 g maltų
- Datulės 90 g minkštų
- Kokosų palmių cukrus 70 g 35 g pagrindui ir 35 g (ar kiek daugiau) uogienei
- Kokosų miltai 35 g
- Kokosų aliejus 0,5 puodelis ištirpinto
- Riešutų sviestas 0,3 puodelis migdolų ar žemės riešutų
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Braškės 200 g šviežių; uogienei
- Rabarbarai 230 g uogienei
- Datulių sirupas 3 valg. š. arba agavų/klevų; uogienei
- Balkšvųjų gysločių sėklų luobelės 2 valg. š. uogienei
Kaip gaminti
1. Visų pirma nedideliais gabalėliais supjaustome braškes ir rabarbarus, puode sumaišome su cukrumi bei sirupu ir paliekame pastovėti.
2. Iki labai smulkių trupinių sumalame saulėgrąžas. Dedame avižų dribsnius ir malame dar kelias minutes, kol virs miltais. Sudedame visus sausus ingredientus, dar šiek tiek pamalame.
3. Į Smulkintuvą dedame taip pat it datules, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir malame, kol susiformuoja vientisa gana lipni masė. Jeigu ji atrodo per sausa, įpilame dar kelis šaukštus kokosų aliejaus ir įdedame kelis šaukštelius riešutų sviesto. Jei trūksta saldumo ir drėgmės, galima įdėti kelis šaukštus agavų sirupo.
4. 2/3 gautos masės dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pirštais arba puodelio dugnu gerai suspaudžiame. Šiek tiek užkeliame kraštus. Pagrindas neturėtų būti labai plonas, nes kitaip subyrės. Jį dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.
5. Kol pagrindas kepa, braškes ir rabarbarus užverdame. Kai viskas suminkštėja ir išsiskiria sultys, sumažiname kaitrą ir įmaišome gysločių luobeles. Nukeliame nuo kaitros ir paliekame pastovėti apie 10 min.
6. Uogienę tolygiai paskirstome ant iškepusio ir pravėsusio pagrindo.
7. Ant viršaus trupiname likusią dalį tešlos ir dedame kepti 20 minučių, kol visus gražiai apskrunda.
8. Iškepusį pyragą atvėsiname ir dedame porai valandų į šaldytuvą, kad geriau sustingtų ir būtų lengviau pjaustyti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai