Ingredientai
- Cukrus 200 g
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Miltai 400 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Sviestas 200 g šalto
- Druska 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Uogienė 400 g juodųjų serbentų
Kaip gaminti
1. Sumaišyti paprastą ir vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar trintuvu, kol susidarys trupiniai.
2. Pusę tešlos sudėti į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm dydžio kepimo formą ir prispausti prie dugno. Uogienę lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.
3. Kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes, kol paviršius gražiai apkeps. Prieš patiekiant visiškai atvėsinti.