Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Miltai 3 st. 2,5
- Cukrus 1 st. 3/4
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1/2
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Uogienė: (tirštos arba džemo - recepto autorė naudojo vyšnių uogienę, bet galite naudoti bet kokią kita mėgstamą) 500 g
Kaip gaminti
- Šaltą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir viską trinkite tarp delnų, kol susidarys trupiniai.
- Į trupinius įmuškite kiaušinį ir viską minkykite, kol susidarys vientisa tešla.
- Trečdalį tešlos suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą, o likusią tešlą taip pat suvyniokite ir dėkite į šaldytuvą 20 min.
- Tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ir ja išklokite kepimo skardą.
- Skardą dėkite į šaldytuvą dar ~15 min.
- Atvėsusį tešlos pagrindą gausiai aptepkite uogiene, kad susidarytų kelių centimetrų įdaro sluoksnis.
- Iš šaldymo kameros išimkite likusią tešlą, sutarkuokite stambia tarka ir gautais tešlos gabalėliais apibarstykite pyrago viršų.
- Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~30 min, kol viršus gražiai apskrus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita