Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - kiaušinio ir 1 - baltymo
- Sviestas 50 g
- Miltelinis cukrus 2 valg. š. „Dansukker“
- Miltai 170 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. 1/2 „Dansukker“ su natūralia vanile
- Cukrus 1 valg. š. „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
- Uogienė: (juodųjų serbentų) 8 valg. š.
- Obuoliai 4 vnt. arba kriaušės
- Riešutai 5 valg. š. maltų, skrudintų
Kaip gaminti
- Į virtuvinį kombainą sumeskite pasmulkintą šaltą sviestą, kiaušinį, užberkite cukraus miltelius, druską ir miltus.
- Paruoškite birią tešlos trupinių masę ir padėkite į šaldytuvą.
- Obuolius nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir padalinkite į 4 dubenėlius. Užpilkite po 2 šaukštus uogienės, ant viršaus – trupinius iš šaldytuvo bei po šaukštą riešutų.
- Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min. Baltymą išplakite su cukrumi iki standžių putų. Iš orkaitės ištraukite apkeptus desertus.
- Orkaitės karštį sumažinkite iki 140-150 °C. Šaukštu padalinkite ant jų išplaktus baltymus.
- Pašaukite atgal į orkaitę dar 6-8 min. Ant iškeptų desertų užberkite likusius maltus riešutus.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita