Ingredientai
- Migdolai 200 g 120 gr. maltų ir 80 gr. grūstų trupiniams
- Sviestas 110 g 100 gr. kambario temperatūros trupiniams ir šaukštelis įdarui
- Cukrus 145 g pusė stiklinės trupiniams ir 20 gr. įdarui
- Miltai 110 g 100 gr. trupiniams ir 10 gr. įdarui
- Druska 1 arbat. š. po žiupsnelį trupiniams ir įdarui
- Obuoliai 300 g įdarui
- Mėlynės 160 g įdarui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. įdarui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių įdarui
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite – turite gauti trupinius.
2. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą.
3. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į puodelį su sviestu, kaitinkite, iki obuoliai suminkštės, tada nuolat maišydamos suberkite likusius įdarui skirtus produktus, viską gerai išmaišykite ir kelias minutes pakaitinkite.
4. Į nedidelį stiklinį indą berkite truputį trupinių, krėskite keptų obuolių, ant viršaus berkite likusius trupinius.
5. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., iki pyrago viršus dailiai apskrus.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant trupinių šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita