Ingredientai
- Miltai 250 g
- Sviestas 150 g
- Cukrus 3 valg. š. ir įdarui 5 valg. š. cukraus bei stiklinė cukraus pudros
- Kiaušiniai 1 vnt. Įdarui 3 kiauš.
- Rabarbarai 500 g Įdarui
- Pienas 2 st. Įdarui
- Pudingas 1 vnt. Įdarui pakelis vanilinio pudingo miltelių
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Citrinų rūgštis 1 arbat. š. Įdarui žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Iš miltų, sviesto, cukraus, kiaušinio ir žiupsnelio druskos išminkykite tešlą ir porą valandų palaikykite šaldytuve.
2. Paruoškite įdarą: į puodą įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite 2 šaukštus cukraus, sudėkite nuluptus ir gabaliukais supjaustytus rabarbarus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nuvarvinkite per tinklelį.
3. Baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus padėkite šaltai, o trynius ištrinkite su 4 šaukštais pieno ir likusiu cukrumi. Pudingo miltelius išmaišykite pusėje stiklinės šalto pieno, supilkite į užvirintą likusį pieną, dar kartą užvirinkite ir sumaišykite su ištrintais tryniais.
4. 2/3 tešlos iškočiokite, įklokite į kepimo formą, subadykite šakute ir 15–20 min. kepkite 200oC karštumo orkaitėje. Paskui supilkite pudingą, sukrėskite rabarbarų masę ir baltymų putas (baltymus standžiai išplakite su cukraus pudra ir rūgštimi). Likusį trečdalį tešlos sutarkuokite burokine tarka ir trupinukais apibarstykite visą pyragą. Pyragą vėl kiškite į orkaitę ir dar 15 min. kepkite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita