Ingredientai
- Gervuogės 4 st. ar kitų mėgstamų uogų (arba jų mišinio)
- Cukrus 2 valg. š. uogų mišiniui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota jos žievelė ir išspaustos sultys; uogų mišiniui
- Muskatas 1 žiupsnelis didelis; uogų mišiniui
- Cinamonas 0,5 arbat. š. uogų mišiniui
- Druska 1 žiupsnelis uogų mišiniui
- Kukurūzų miltai 1,5 valg. š. uogų mišiniui
- Avižiniai dribsniai 0,75 st. tinka ir klasikiniai, ir greito paruošimo; viršui
- Rudasis cukrus 2 valg. š. viršui
- Miltai 0,5 st. verta pabandyti su viso grūdo, tačiau tinka ir įprasti kvietiniai; viršui
- Sviestas 110 g supjaustyto kubeliais; viršui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Pagaminkite uogų sluoksnį. Dėkite į dubenį visas uogas, berkite citrinos žievelę, prieskonius ir druską ir švelniai išmaišykite. Atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis ir kukurūzų miltus, o tada užpilkite ant uogų mišinio ir darsyk gerai permaišykite, kad uogos gerai pasidengtų.
3. Nedidelį keturkampį keraminį ar stiklinį kepimo indą plonai patepkite sviestu ir supilkite uogų mišinį, išlyginkite.
4. Dideliame elektrinio kombaino inde sumaišykite miltus, avižinius dribsnius ir cukrų. O tada sudėkite sviestą ir dar pasukite, kad gautumėte rupų, riebų mišinį. Visą šį procesą galite atlikti ir be elektrinių prietaisų, tik sviesto įmaišymui geriau naudoti du peilius, o ne rankas, nes nuo rankų šilumos jis ims tirpti.
5. Supilkite gautą miltų-cukraus-sviesto mišinį ant uogų, išlyginkite. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40–50 min. Kepinio viršus turi būti auksiškai rudas, o uogų mišinys burbuliuoti.
6. Leiskite kiek atvėsti ir patiekite su vaniliniais ledais. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis