6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Trupiniuotis su vasaros pabaigos uogomis

Trupininis desertas su uogomis
Trupininis desertas su uogomis / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Tamsiaspalves, saldžias vasaros uogas galima valgyti saujomis, tačiau kai norisi rimtesnio deserto, o ne šviežių uogų dubenėlio, tokį galima labai greitai „sumeistrauti“. Šio savaitgalio pasiūlymui tinka ir gervuogės, ir avietės, ir mėlynės ar šilauogės. Taip pat, žinoma, visų jų „miksas“. Išbandykite!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Gervuogės 4 st. ar kitų mėgstamų uogų (arba jų mišinio)
  • Cukrus 2 valg. š. uogų mišiniui
  • Citrinos 1 vnt. nutarkuota jos žievelė ir išspaustos sultys; uogų mišiniui
  • Muskatas 1 žiupsnelis didelis; uogų mišiniui
  • Cinamonas 0,5 arbat. š. uogų mišiniui
  • Druska 1 žiupsnelis uogų mišiniui
  • Kukurūzų miltai 1,5 valg. š. uogų mišiniui
  • Avižiniai dribsniai 0,75 st. tinka ir klasikiniai, ir greito paruošimo; viršui
  • Rudasis cukrus 2 valg. š. viršui
  • Miltai 0,5 st. verta pabandyti su viso grūdo, tačiau tinka ir įprasti kvietiniai; viršui
  • Sviestas 110 g supjaustyto kubeliais; viršui

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

2. Pagaminkite uogų sluoksnį. Dėkite į dubenį visas uogas, berkite citrinos žievelę, prieskonius ir druską ir švelniai išmaišykite. Atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis ir kukurūzų miltus, o tada užpilkite ant uogų mišinio ir darsyk gerai permaišykite, kad uogos gerai pasidengtų.

3. Nedidelį keturkampį keraminį ar stiklinį kepimo indą plonai patepkite sviestu ir supilkite uogų mišinį, išlyginkite.

4. Dideliame elektrinio kombaino inde sumaišykite miltus, avižinius dribsnius ir cukrų. O tada sudėkite sviestą ir dar pasukite, kad gautumėte rupų, riebų mišinį. Visą šį procesą galite atlikti ir be elektrinių prietaisų, tik sviesto įmaišymui geriau naudoti du peilius, o ne rankas, nes nuo rankų šilumos jis ims tirpti.

5. Supilkite gautą miltų-cukraus-sviesto mišinį ant uogų, išlyginkite. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40–50 min. Kepinio viršus turi būti auksiškai rudas, o uogų mišinys burbuliuoti.

6. Leiskite kiek atvėsti ir patiekite su vaniliniais ledais. Skanaus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.