Ingredientai
- Tunas 1 vnt. Indelis konservuoto tuno savo sultyse
- Šparaginės pupelės 1 st. šaldytų arba šviežių
- Agurkai 1 vnt. pusė ilgavaisio
- Pomidorai 2 vnt.
- Graikiniai riešutai 40 g
- Ryžiai 2 valg. š. virtų laukinių arba ilgagrūdžių
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Petražolės 20 g
- Citrinos 1 vnt. Užpilui pusė citrinos
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. Užpilui
- Druska 1 arbat. š. Užpilui pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Užpilui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais.
2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 3–5 minutes. Pupelės turi likti traškios. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą vandenį – taip išsaugosite žalią jų spalvą. Šaldytas šparagines pupeles virkite vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės.
3. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Paruoškite salotų užpilą. Dubenėlyje sumaišykite šviežiai spaustas citrinų sultis ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Daržoves, virtus ryžius ir tuno gabalėlius sudėkite į gilų dubenį, apšlakstykite užpilu ir atsargiai išmaišykite. Salotas dėkite į lėkštes, papuoškite petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita