Ingredientai
- Tunas 320 g šviežios filė
- Citrinos 0,5 vnt.
- Putpelės kiaušinis 2 vnt.
- Šalotinis svogūnas 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. švelnaus, vėlesnio derliaus
- Mėtos 1 vnt. šviežios šakelė
- Gervuogės 5 vnt. trintos
Kaip gaminti
1. Tuno filė susmulkinkite peiliu 0,5 cm kubeliais. Smulkiai sutarkuokite svogūnus, išspauskite citriną, įmuškite putpelės kiaušinius. Pasūdykite, pagardinkite alyvuogių aliejumi ir šviežiai maltais pipirais
2. Sumaišykite, kad masė būtų vientisa, ir sudėkite į formelę, o tada atsargiai ją apverskite lėkštėje
3. Lėkštę darsyk pašlakstykite alyvuogių aliejumi, paryškinkite trintomis gervuogėmis, papuoškite mėtos šakele.