Ingredientai
- Tunas 400 g šviežių tunų filė
- Česnakai 1 skiltelės
- Cukinijos 400 g
- Gražgarstės 50 g
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Labai paprastas, greitas ir skanus patiekalas, populiarus daugumoje Italijos regionų, dažnai patiekiamas ir kaip užkandis (it. antipasto), ir kaip pagrindinis gaivus šaltasis patiekalas (it. secondo piatto).
1. Mažais kubeliais supjaustykite tunų filė, suberkite į dubenėlį.
2. Į keturias dalis supjaustykite česnako skiltelę ir išmaišykite su žuvimi.
3. Pusiau perpjaukite citriną ir išspauskite sultis. Jas supilkite į dubenėlį su tunais ir palikite marinuotis maždaug 10 min. Praėjus numatytam laikui išrinkite česnako gabalėlius.
4. Nuplaukite ir kubeliais supjaustykite cukiniją, virkite 5 minutes.
5. Patiekite tartarą ant stalo kiek įdomiau – jums reikės keturių nedidelių cilindro formos indelių. Pirmiausia į kiekvieną sudėkite tunų kubelius, vėliau virtas cukinijas ir galiausiai smulkintas gražgarstes. Viską šiek tiek paspauskite ir išverskite ant lėkštučių.
6. Apipilkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų