Ingredientai
- Tunas 1 g indelis - konservuotas savo sultyse
- Šparaginės pupelės 1 st. šaldytos arba šviežios
- Agurkai 150 g pusė ilgavaisio
- Pomidorai 2 vnt.
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Ryžiai 2 valg. š. virti laukiniai arba ilgagrūdžiai
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Petražolės 20 g
- Citrinos 1 vnt. pusė citrinos - užpilui
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. užpilui
- Druska 1 žiupsnelis užpilui
- Pipirai 1 žiupsnelis užpilui
Kaip gaminti
1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais.
2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 3–5 minutes. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą vandenį – taip išsaugosite žalią spalvą. Šaldytas šparagines pupeles virkite vadovaudamiesi nurodymais ant pakuotės. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Paruoškite salotų užpilą. Dubenėlyje sumaišykite šviežiai spaustas citrinų sultis ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Daržoves, virtus ryžius ir tunų gabalėlius sudėkite į gilų dubenį, apšlakstykite užpilu ir atsargiai išmaišykite.
5. Salotas dėkite į lėkštes, papuoškite petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita