Ingredientai
- Jogurtas 500 g natūralaus, geriausiai – turkiško arba graikiško
- Agurkai 2 vnt. vidutiniai
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Krapai 3 vnt. šakelės
- Mėtos 1 žiupsnelis
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius. Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.
2. Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.
3. Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas. Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.
4. Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Turkų